Historie

7 oktober: visite uit Amerika: Blue Jean Baby Queen van de Scarlett Ladies

18 september: Boekenproeverij

Geweldig Red Hat Ladies, jullie hebben weer naam gemaakt in Capelle! Gefeliciteerd. Het kan niet op in september, alweer een gezellig avond met elkaar en nu in het Van Cappellenhuis. Daar vergeten ze niet dat er Talented Ladies geweest zijn: van de 6 Ladies gingen er 3 met een prijs naar huis. Lady Victoria, Lady Frances en Lady Ann. Hoe bedoel je “Talented Ladies”.  De zin: mijn boekensmaak is ….. , moest afgemaakt worden:Mijn boekensmaak is als goede wijn. Het moet strelend voor de geest zijn. Spanning en Sensatie. Ik moet het boek door mijn aderen voelen vloeien van wege de romantiek. En een goede afdronk hebben, zodat ik hunker naar een volgend boek.

16 september: Expositie van Lady Jo-Ann’s werk

Met 6 ladies zijn we in vol ornaat naar de expositie van Lady Jo-Ann  in Galerie Serruys in Rotterdam geweest. Met een rondleiding en toelichting was het zeer de moeite waard om deze kunstuitingen van deze Lady te bewonderen. We waren onder de indruk. Wat een Talent! Daarna toch echt aan de koffie en een heerlijke wandeling langs de winkeltjes op de Binnenweg. En dat allemaal met een warm zonnetje op onze hoedjes. De lunch ging er weer soepel in en natuurlijk waren er weer vragen zoals: “wie zijn jullie?”. We vielen weer erg op en daar hebben we altijd zo’n hekel aan!

9 september 2014: 6 jarig Jubileum uitje

Allemaal mooi uitgedost werd er afgereisd met de metro of auto naar Schiedam voor een tocht met de fluisterboot door de Schiedamse wateren. Prachtige molens, bruggen en huizen trokken aan onze giebelende aandacht voorbij. De gids en de andere aanwezigen in de boot  hadden veel om na afloop te vertellen. Lady Sunshine had voor elk van ons een verrassingspakketje meegenomen zodat we af en toe de mond dichthielden met een slokje of chocolade balletje….Na een gezellige lunch waar lady Penelope ook aanschoof waardoor wij met z’n 17-en waren, liepen we op ons gemak naar het Stedelijk Museum Schiedam waar de tentoonstelling “65 jaar CoBrA ons van de ene verbazing in de andere liet vallen. Een prachtig gebouw met bijzondere “dingen”. We hadden een mooie dag zodat we buiten op de grote banken en stoelen van het Museum in het zonnetje konden uitrusten. Welnee: Lady Sunshine had me daar even voor een Quiz gezorgd. Geweldig zelfs met prijzen!!!!! We wilden nog niet naar huis, maar nog uren door. Dat werd een terrasje waar we heerlijke bitterballen hebben gesmikkeld bij de drankjes. Een zeer geslaagde dag met dank aan onze creatieve lady Sunshine!!!! 

Augustus: Vakantiewandeling

Hopend op prachtig weer, al was de regen best gezellig de vorige keer.    Na eerst een pannenkoekenmaal, hoeft het niet zo ingewikkeld allemaal.    Vooral niet in hoog tempo marcheren, want dan missen we de plantjes die passeren.    Hopelijk krijgt niemand pijn in de kuiten, en nemen we misschien nog een lekker drankje om af te sluiten.   Dus tegen het pannenkoeken eten en wandelen zeg ik volmondig ja, Lieve groeten Lady Victoria   De thuisblijvers konden elkaar niet missen. 10 Ladies hebben op een terras aan het water in het Lage Bergse Bos heerlijk gelunched en gebabbeld. Daarna vertrokken 5 stoere Ladies voor een wandeling van 1,5 uur door het bos.                                                                       

1 juli: De laatste bijeenkomst van ons 6de seizoen

Een bewogen seizoen, maar we kijken nu vooral vooruit. In de heerlijke tuin van Lady Arty-Farty hebben we genoten van een tafel vol verrassende hapjes door ons allen meegebracht. Onder het genot van een hapje en een drankje hebben we rood paars bijgekletst en onze zorgen met de bellenblaas bellen weg laten drijven. ietsepietsie koud later op de avond maar al met al een mooie afsluiting.

10 juni: wandeling

Op 3 juni lukt het niet om bij elkaar te komen. Lady Ann heeft een oproep geplaatst met het volgende resultaat: ” Met heel veel plezier hebben we met het clubje “het strakke kuitje van de talend ladies”  het Kralingse Bos onveilig gemaakt.We hebben zo’n anderhalf uur heerlijk gewandeld. Af en toe een beetje regen het kon ons niet deren want op het einde wachtte ons een heerlijk drankje en een pannenkoek. Daar schoven lady Yvonne, Jacqueline  en lady Tulip aan. We hebben het fijn gehad met elkaar zie fotocollage.”

P1080990 P1080983 P1080987

6 mei: Surprise bijeenkomst: Lady Swannamy 65!!!!!

Een feestelijke bijeenkomst door de Ladies Sunshine, Sisi en Alexia  verzorgt met assistentie van Lady Cappelli en de Queen. Onze jubilares werd overvallen door alle feestlijkheden. Er was een visagiste die haar omtoverde in een nog jeugdiger versie.      Petit fourtjes met een rode hoed voor iedereen en een eigen hoeden taartje voor de jarige. Een prachtige hoedencreatie gemaakt door Lady Sisi! Lady Sunshine zorgde voor de vrolijke noot met liedjes met een tekst waar we de slappe lach van kregen. De Queen was even de weg kwijt: de speciale 65 jarigen ketting door Lady Cappelli gemaakt, hoorde bij de 50 jarigen (ja zo goed was de visagiste dus). Dit tot grote hilariteit  van de al jonge 65 jarige aanwezigen. Senior-moment dus! Al met al een geweldige middag.Kortom zo willen we allemaal 65 worden.    

P1110816 P1110827 P1110828

12 april: Conventie in Elburg

Zo dat is heel anders voor ons dit jaar. Geen organisatoren maar deelneemsters. In het pittoreske Elburg was het goed toeven met 10 Ladies. Het weer maakte de dag helemaal af. Met honderden Red Hatters om ons heen vloog de dag om. Hulde aan het kleine Chapter de Red Circle om deze Conventie te organiseren. En hoera ook volgend jaar is er weer een landelijke dag. In Apeldoorn!

______________________________________________________________

P1110659 P1110664 P1110669

1 april: Styliste en aspirant Ladies

Na deze middag zijn we helemaal op de hoogte van onze mode-minpunten en vooral sterke kanten! Lady Jane en Lady Frances hebben ons verrast met de komst van een styliste. Deze heeft ons kledingstijl adviezen en tips gegeven waardoor wij nog mooier voor de dag kunnen komen.  2 aspirant ladies zijn welkom geheten en zij hebben hun ogen uitgekeken. Natuurlijk door onze sprankelende aanwezigheid maar vooral  van de mooie omgeving en de goede adviezen.

 4 maart: Taalspelletjes: scrabble

Oei,oei wat hebben we gelachen met de taalspelletjes die Lady Swannamay en Lady Ann ons voor schotelden. In groepjes werden we aan het taalwerk gezet, waarmee we scrabble letters konden verdienen. Maar eerst werd ons “huiswerk” overhoord. Ja heus, spreekwoorden zoeken in een tekening. Er waren er wel 30. Na veel gegiechel en gesteun en oh en ja natuurlijk werden na de  taalspelletjes alle deelneemsters verrast met een leuke attentie. De middag was zo voorbij. De innerlijke mens werd ook niet vergeten en na veel geklets en geknabbel verlieten we met tegenzin onze mooie locatie.

P1080969 P1080971 P1080970 Red Hats 2014 03 04 Bijeenkomst Scrabble

4 februari: Mandala tekenen

Op onze, nog nieuw aanvoelende locatie, werden we hartelijk welkom geheten in zijn Galerie door Wim Lendering. In zijn vriendelijke toespraak verraste hij de jarige Lady Tulip met een etsje van Tulpen in een rood kader. Heel attent en toepasselijk.      Natuurlijk hebben we voor de jarige gezongen en kreeg zij een verjaardagshoed op.      Deze bijeenkomst door Lady Capelli en Lady Johanna super georganiseerd, werden wij ingewijd in de geheimen van het Mandala tekenen door “Lidewij”. Mannelijke en vrouwelijke lijnen kwamen aan de orde en we werden aan het werk gezet. Niet geheel in stilte hebben we enthousiast en onder het genot van een drankje en hapje, getekend en met elkaar bij gekletst. De middag vloog om.

P1080933 P1080937 P1080938 P1080941

14 januari: Nieuwjaarsconcert

Het vrolijke nieuwjaarsconcert van Duo Primavera in het VanCappelenhuis was zeer animerend. Sopraan Maaike Kitslaar nam ook de aanwezige Talented Ladies mee in haar humoristische aria’s. Wij hadden geen rode hoeden op om het publiek in de gezellige doch kleine zaal niet het uitzicht te ontnemen. Na afloop van dit bijzondere concert werd ook nog een tentoonstelling geopend en werden onder het genot van een drankje nog nieuwjaarswensen uitgesproken.

2014_01_VCH-007 2014_01_VCH-004 2014_01_VCH-003

6 januari 2014: Nieuwjaarsreceptie Gemeente en etentje bij Lady Alexia

Met 10 prachtig uitgedoste Talented Ladies zijn we, zoals elk goed begin van het nieuwe jaar, naar de nieuwjaarsreceptie van de gemeente geweest. Onze outfits pasten fantastisch bij de amaryllis decoraties en fleurden de zaal en de mensen op. Burgemeester Frank Koen memoreerde de Conventie en onze Vice in zijn begroeting. Ook onze persoonlijk gastvrouw, lady Penelope, heette ons hartelijk welkom en zorgde dat we niets tekort kwamen. Daarna ontving Lady Alexia ons in haar prachtig en sfeervol huis waar de tafel gedekt stond en heerlijke geuren ons tegemoet kwamen. Tijdens de heerlijke maaltijd die zij ons aanbood, vermaakte iedereen zich met elkaar en werden plannen gesmeed voor verschillende uitjes. De avond vloog voorbij. Met het oplaten van een gedenk-ballon van Lady Ann hebben we stil gestaan bij onze Vice. De vrolijke noot kwam weer helemaal terug door het beroemde geheime doosje van Lady Ann waar dit keer antwoorden in zaten op vragen die we zelf moesten bedenken.  Het was een geweldig begin van 2014!P1080928 P1080926 P1080922 P1080914 _________________________________________________2014

03-12-13 Sinterklaasbijeenkomst in onze nieuwe locatie met droevig nieuws

Vandaag  kwamen voor de eerste keer bijeen in onze nieuwe locatie: kunstgalerie Esmare. Wat een leuke bijeenkomst had moeten worden met een klein cadeautje, eventueel met gedicht of als surprise, met een “live verbinding” met onze Vice, veranderde door een telefoontje: Vice Queen Mary, onze kanjer van een Vice, overleed vandaag op een Talented Ladies bijeenkomstdag. Alsof zij het zo gepland heeft! Hierdoor waren we bij elkaar toen we dit verdrietige nieuws hoorden en konden we elkaar opvangen en troosten.  Vele herinneringen hebben we opgehaald en ook bedacht wat we op haar begrafenis (kijk hiervoor naar de speciale pagina)zouden doen. Het werd een bizarre maar indrukwekkende bijeenkomst met een traan en een bibberig lachje.                                    Vice Queen Mary, jouw plek in de Talented Ladies blijft gereserveerd!  

05-11-13 Van Baby tot Lady

Wat een fantastisch leuke bijeenkomst hebben Lady Victoria en Lady Jo-Ann voor ons bedacht. Van te voren moesten we een baby foto van onszelf opsturen en enkele vragen beantwoorden. Alleen al de voorpret was geweldig. Nadat we een kopje koffie of thee hadden gedronken met natuurlijk wat lekkers erbij, werden we in groepen “gepuzzeld” om via interessante opdrachten te raden wat de hobby’s, beroepen, geboorteplaatsen, aantal broers en zussen, hoe vaak je verhuisd was en wat je verzamelde. We hebben veel gelachen en waren verrast en verbaasd over de uitkomsten. Kortom een hele originele manier om elkaar nog beter te leren kennen. Deze bijeenkomst was helemaal speciaal doordat iedereen er was en onze Vice er ook bij kon zijn.

 12-10-13 Mijlpalen feestavond van onze Vice en haar familie

Op deze bijzondere feestavond van onze Vice Queen Mary waarop o.a. haar 35 huwelijksdag werd gevierd, mochten wij niet ontbreken. In vol ornaat met veel bling bling maakten wij onze entree en hebben wij haar en haar Ed toegezongen. De feestzaal kleurde paars met rood en onze Vice was het stralende middelpunt, voor één keer niet in het paars maar in een prachtig groene combinatie.
 

01-10-13 Bingo avond

Op verzoek van de werkende ladies onder ons was er deze keer een avond bijeenkomst weer in ons eigen clubhuis. Bezige bijen als de Talented Ladies zijn, zorgde dit niet tot een verhoogde aanwezigheid! Lady Serena en Lady Jacqueline hebben op deze avondbijeenkomst gezorgd voor een gezellig en warm programma. Na het gebruikelijke bijkletsen hebben we Bingo gespeeld. Dat zorgde voor hilarische momenten waarop menige Lady natuurlijk een “foute” bingomelding had.

17-09-13 Vroege Pakjesavond van Vice Queen Mary

We kunnen er niet meer omheen. Onze geweldige Vice is ziek. Nou ja, het lichaam van haar is ziek. Zij gedraagt zich totaal niet als een zieke. En zoals zij al jaren voor ons van alles regelt, regisseert zij ook haar eigen zaken.
Gek als zij is op het Sinterklaasfeest, heeft zij vanavond haar Red Hat spullen aan ons uitgedeeld.  Met een dubbel gevoel en ook wel een tikkeltje gespannen kwamen we binnen maar we hebben een geweldige en bijzondere avond met elkaar gehad. Zo hebben we allemaal een herinnering aan haar op persoonlijke wijze ontvangen.                                   Wat een geweldige Vice! 

25-09-2013
Veertien Talented Ladies togen naar Elburg om officieel de vlag over te dragen aan chapter The Red Circle Elburg. Zij nemen het stokje over om volgend jaar de Conventie te organiseren. Wij werden warm welkom geheten in restaurant Kade 18. Na de koffie overhandigde Queen Eleonora de vlag aan Queen Isolde. Na een korte wandeling naar de stadspoort en een overheerlijke lunch namen wij de gelegenheid waar om in de leuke winkeltjes rond te struinen!
klik op foto voor groot formaat

10-09-2013
Ons 1e lustrumfeestje zit er helaas weer op. Lady Joëlle en Lady Tulip hebben ons meegenomen naar het middeleeuwsschip De Delft in Rotterdam. Een boeiend vertellende gids heeft ons rondgeleid op de werkplaats waar het schip De Delft in volle glorie herrezen moet gaan worden. Onze organiserende Ladies hadden taart, quiche, prosecco en water meegenomen die wij ter plaatste in het restaurant!! mochten nuttigen. Het vervolgprogramma viel letterlijk in het water zodat wij niet overstapten op plan B maar direct doorgingen naar plan C: alvast borrelen in het kantoorrestaurant voordat wij konden aanschuiven aan een heerlijke rijsttafel die door kok Rob was klaargemaakt. Het was een heerlijke middag en avond samen met de Talented Ladies. Wij hebben Lady Jo-Ann en Lady Yvonne Denneboom tot Sparretak echt gemist.
klik op de foto voor groot formaat
IMG_0061 IMG_0084IMG_0094IMG_0124

25-08-2013
4 Talented Ladies togen met goed gevulde picknickmanden, stoeltjes en een kleed naar het Park onder de Euromast in Rotterdam om te genieten van de klassieke muziek welke op diverse podia ten gehore werd gebracht. Dit jaarlijks terugkerend evenement is vooral een kwestie van zien en gezien worden. De mooiste creaties lopen er rond. Onder een boom dichtbij een podium hebben wij genoten van elkaar en alles wat er te zien en te horen was.
klik op de foto voor groot formaat
IMG_0012 IMG_0014 IMG_0015IMG_0028

2-07-2013
De laatste bijeenkomst van seizoen 2012-2013 is met de traditionele BBQ in de tuin van Lady Arty-Farty afgesloten. Queen Eleonora heeft ons getrakteerd op bijzondere vlees- en visgerechten met de bijbehorende zelfgemaakte salades. De inmiddels wereldberoemde in Capelle hartige taarten van Lady Joëlle werden tot de laatste kruimel verorberd. In een ontspannen sfeer, waar diverse dranken rijkelijk vloeiden, werd nog even teruggekeken op het afgelopen seizoen met als hoogtepunt de Conventie.
Op verzoek van de Queen hadden een aantal Ladies meezingliedjes in 10-voud gekopieerd om samen helemaal los te gaan met zingen. Alleen het kampvuur en een gitaar ontbraken….

klik op de foto voor groot formaat
Genieten van de hartige taart als voorgerechtQueen Eleonora neemt de foto en ontbreekt net als de Ladies Cappelli, Johanna en Alexia.Met Queen Eleonora

4-06-2013
De langverwachte film over De Conventie beleefde zijn première. Alle aspecten van deze geslaagde dag zijn voortreffelijk in beeld gebracht door de professionele filmer. Het bestellen van deze film kunnen wij van harte aanbevelen!
Lady Jacqueline en Lady Victoria hebben rondom het vertonen van de film heen ons getrakteerd op heerlijke hapjes, drankjes en het spel pictionary.
Queen Eleonora had voor elke Lady een fotoboek over De Conventie laten maken en deelden deze aan ons uit. Een mooie herinnering aan een dag die wij met ons allen tot een succes hebben weten te maken.
klik op de foto voor groot formaat
fotoboek cadeau gekregen van Queen Eleonoraagenda volgend jaar invullenpictionary

7-05-2013
Lady Frances en Lady Alexia heette ons welkom in een nieuw onderkomen. Na het optuigen van de ruimte met onze eigen rood paarse frutsels en versieringen kon de pret beginnen. Lady Ann kreeg alle ruimte om haar belevenissen te vertellen van haar unieke aanwezigheid bij de inhuldiging van koning Willem Alexander en koningin Máxima in de Nieuwe Kerk. Geweldig wat zij heeft mee mogen maken! Iedere aanwezige Lady werd door Lady Ann met een persoonlijk woord bedankt voor de inzet in aanloop naar de Conventie en de grote finale op 20 april. Als dank kreeg iedereen een gegraveerd glas. Vice Queen Mary werd door tranen geroerd door de “koninklijke rozet” die door een emotionele Lady Ann met lieve woorden werd opgespeld.
De belevenissen van de afgelopen periode werden nog eens goed opgehaald.
Lady Alexia en Lady Frances lieten ons heel verrassend een specifiek Hollands artikel bewerken: een houten klompje die tot sleutelhanger gemaakt kan worden. Het schuurpapier, de verf, glitters en sleutelringen lagen al klaar. De drankjes en hapjes ontbraken ook nu niet.
klik op de foto voor groot formaat

P1050343P1050346P1050350

21-04-2013
Na een lange en intensieve zaterdag hebben de Talented Ladies zondag van een heerlijke brunch genoten om met elkaar de ervaringen van de Conventie te delen. Helaas was het niet mogelijk om aan de lange tafel iedereen te verstaan. Gelukkig was er aan het eind nog een mogelijkheid om in diepe banken weg te zakken en met elkaar nog wat na te praten. Jammer dat we Lady Alexia en Lady Swannamay moesten missen!

klik op de foto voor groot formaat
bruncheven napraten zelfs het schaap draagt paars

20-04-2013
Eindelijk was het zover. Na maanden voorbereiding konden wij vroeg in de ochtend de versieringen aanbrengen voor een zonnige dag met 300 koninklijke gasten vanuit heel Nederland. Elke provincie was vertegenwoordigd met 1 of meerdere chapters. Heerenveen had zelfs een bus gehuurd om de vele Famkes naar Capelle te brengen.
De officiële opening door burgemeester Frank Koen vergezeld door Queen Eleonora en Vice Queen Mary waarderen wij zeer. Burgemeester Koen kreeg veel verzoekjes om met de Ladies op de foto te gaan. Ons besloten feestje op De Majesteit kan als zeer geslaagd worden beschouwd. Als extra verrassing heeft de brandblusboot speciaal voor ons een waterspektakel verzorgd.
Diverse fotografen hebben honderden foto’s gemaakt. Onder het kopje Foto’s Conventie zijn deze terug te vinden.
klik op de foto voor groot formaat
voorbereiding opbouwenBurgemeester Frank Koen opent de ConventieDe AlgerabrugDe brandblusboot

9-04-2013
De laatste creatieve bijeenkomst met de Talented Ladies om zakjes te vullen, liederen op te rollen en met een lintje gestrikt, met naald en draad in de weer voor de persoonlijke versieringen. De vele handen maakten licht werk: de goodiebags waren in een paar uurtjes tijd gevuld. Queen Eleonora zorgde voor de inwendige mens met heerlijke hapjes en drankjes. De quiche van Lady Joëlle werd tot de laatste kruimel verorberd.
De persvoorlichter van de Gemeente werd getrakteerd op de prachtige animatie waar het centrum van Capelle en de Conventie kunstig in zijn weergegeven. Deze animatie is binnenkort te zien op
youtube.
klik op de foto voor groot formaat
zakjes vullen....persoonlijke versieringenonze zelfgemaakte hoeden!

2-04-2013
In de aanloop naar de Conventie, nog maar krap 3 weken tegaan!, trakteerden Lady Penelope, Lady Sisi en Lady Sunshine ons op een workshop Djembé door 2 Afrikaanse muzikanten. Wij volgden het ritme van de muzikanten met instrumenten gemaakt van kalabassen omkleed met kralen. Een aantal Ladies kon de verleiding niet weerstaan en dansten op de opzwepende beat van de Djembé speler.
De hapjes en drankjes waren exotisch. De vegetarische casavesoep was heerlijk!
Lady Sunshine begeleidde ons op de Djembé om ons aangepaste clublied voor de Conventie in te studeren.
klik op de foto voor groot formaat
Lady Sisi, Lady Sunshine en Lady PenelopeDe Afrikaanse muzikantenEen verrassing voor de Conventiegangers

23-03-2013
De Talented Ladies hebben deze zaterdag met elkaar de decoraties en  gemaakt voor de Conventie. De bedrijfskantine van Daamen & van  Sluis werd ons spontaan ter beschikking gesteld inclusief een voortreffelijke lunch van soep en luxe broodjes. Aan het einde van de middag zag de kantine er niet uit….de veertjes en pluisjes zaten zelfs tegen de muren. Maar vele handen maken licht werk: de stofzuiger en een doekje er doorheen en het was weer toonbaar.
klik op foto voor groot formaat
Decoraties makenVele handen maken licht werk een voortreffelijke lunch

5-03-2013
Vandaag zijn 7 kroonjarigen in het zonnetje gezet met een high tea en de bijbehorende cadeautjes. Dit alles in ons Koninklijk onderkomen. De overige 13 ladies vierden hun verjaardag vandaag niet…maar vonden het een eer om de speciale jarigen apart in het zonnetje te zetten met zelf gefabriceerde lekkernijen. Gelukkig vieren wij onze reguliere verjaardagsbijeenkomst in september. Deze bijeenkomst stond Lady Cappelli ons met raad en d(r)aad bij om onze Conventiehoeden verder af te werken.
klik op de foto voor groot formaat
zelfgegoten chocoladeWie jarig is krijgt cadeautjes6 van de 7 kroonjarigen

5-2-2013
Lady Tulip en Lady Yvonne Denneboom tot Sparretak hebben ons weer kunstig aan het werk gezet! Onder de professionele begeleiding van Barbel Vanca hebben wij zowaar een spaarpotje in de vorm van een vis beschilderd. Onze staatsloterij Lady Swannamay wist gelijk al de kleur die haar visje zou krijgen: ORANJE!! Het was een ontspannen middag waar de  hapjes en drankjes weer gretig werden verorberd.
klik op de foto voor groot formaat
P1040989Barbel legt uit Ons geluks staatsvisje??

22-1-2013
Lady Jo-Ann en Lady Ann hebben voor materiaal en begeleiding gezorgd zodat de Talented Ladies kunst-en kitscherige schilderijen voor de Conventie konden creëren. Het was een zeer geslaagde en productieve middag!
klik op de foto voor groot formaat

4-1-2013
Ook dit jaar gaven Queen Eleonora en haar gevolg acte de présence op de Nieuwjaarsreceptie van het Gemeentehuis. Queen Eleonora heeft op deze druk bezochte bijeenkomst enthousiast haar netwerk aangesproken om ondernemers warm te krijgen voor een stukje sponsoring voor de landelijke Conventie. Vice Queen Mary is door Radio 1 NOS en Radio Capelle geïnterviewd. De Red Hat Society komt steeds meer op de kaart van Nederland te staan!
klik op de foto voor groot formaat
Burgemeester F. Koen P1040951interview door Radio CapelleOp de achtergrond de voortreffelijk organiserende Lady Penelope

_______________________________________________________________2013

4-12-2012
Lady Johanna, Lady Joëlle en Lady Serenahebben de Talented Ladies verrast met de komst van Sinterklaas. De liedjes werden uit volle borst gezongen. Na een dobbelspel met opdrachten, kregen wij allen een cadeau van de Goedheiligman. De traditionele lekkernijen als warme chocolademelk, kruidnootjes, boterletters, gevulde speculaas en ander snoepgoed waren ruimschoots aanwezig. Deze traditionele middag waar sommigen het toch niet konden laten om ons op rijm wat mede te delen, was weer een grandioos succes!
Klik op foto voor groot formaat
Lady Johanna, Lady Serena en Lady JoëlleSinterklaas met VQ Mary en Queen Eleonoraheel veel pakjes

6-11-2012
Onze maandelijkse bijeenkomst stond in het teken van fröbelen. 
Na een update van onze Queen en enkele leden van de stuurgroep met betrekking tot de Red Hat Society conventie in april 2013 konden we aan de slag.
Nou, dat hebben we geweten.
De Ladies hadden op verzoek een oude handdoek meegenomen en als tipje van de sluier werd gezegd dat we iets zouden gaan maken in kader van de conventie volgend jaar.
Onder leiding van Lady Cappelli en Lady Swannamay is er een corsage gemaakt van vilt.
Om de kneepjes van het vilten onder “de knie” te krijgen werd de Ladies verzocht om af en toe even stil te zijn om de uitleg niet te verstoren.  Soms lukte dat niet echt, want wat hebben we gelachen. 
Hilariteit alom, vooral omdat aan het einde van de corsage cq bloem ook nog een steeltje voor het houvast moest komen.  
Maar uiteindelijk kwamen er toch verschillende creaties uit de oude handdoek tot bloei.
En dit alles natuurlijk in onze kleuren Rood en Paars.

2-11-2012
Op uitnodiging van Queen van Laen tot Meerderveurt hebben Queen Eleonora en Vice Queen Mary met een totaal van 73 Queens en VQ’s genoten van een heerlijke lunch in het museumrestaurant Gember te Den Haag. De onderlinge contacten zijn weer aangehaald en er is veelvuldig over de door ons te organiseren Conventie gesproken. Een fotograaf van het AD heeft getracht ons allen in een groepsfoto te vangen. Wij kijken met plezier terug op deze geslaagde middag.

klik op de foto voor groot formaat

2-10-2012
Lady Jane en VQ Mary gaven de stuurgroep RHS-Conventie het eerste gedeelte van de middag alle ruimte en tijd om elkaar bij te praten over de voortgang van de organisatie van dit grootse evenement. Vanaf 15.00 uur probeerde Lady Jane de aanwezigen de Salsa stappen bij te brengen. Helaas viel de muziek ondanks een kleine versterker in het niet in de grote ruimte. Na krap een half uurtje zijn we maar weer onder het genot van hapjes en drankjes rond de tafel gegaan en hebben heerlijk ontspannen kunnen bijkletsen.
klik op de foto voor groot formaat

7-9-2012
Op uitnodiging van chapter Roses in Flow zijn Queen Eleonora, VQ Mary, Lady Penelope en Lady Swannamay naar de Botterdagen te Elburg afgereisd waar ons een programma met een whisky- en portproeverij te wachten stond. Na de ontvangst in Kade 18 kregen we alle tijd om op eigen gelegenheid in dit prachtige Middeleeuwse stadje de leuke winkels te verkennen. Met 46 Red Hatters waren wij een ware bezienswaardigheid. Vele nieuwsgierigen vroegen ons waarom wij toch zo mooi getooid waren.
Na de boeiende uitleg èn proeverij wachtte ons een 3-gangen buffet. De contacten met andere chapters zijn (weer) aangehaald en wij hoorden vele enthousiaste geluiden over de Conventie van 2013. Toen wij het restaurant Kade 18 verlieten zong een Shantikoor op het plein de melodie van ons clublied. Brutaal als wij waren zongen wij door de tekst van dit koor heen. Na het zingen van ons refrein verdwenen wij richting huis.

klik op foto voor groot formaat

4-9-2012
Onze 4e verjaardag werd georganiseerd door Queen Eleonora en Lady Cappelli. Om 13.00 uur werden wij verwacht in het koninlijk onderkomen van Hare Majesteit zelve om daar met elkaar te proosten op het nieuwe seizoen. Na de toost vertrokken wij naar de eerste verrassingsbestemming: De Pameijer Stichting waar gehandicapten creatief bezig zijn met schilderen, zeefdrukken, wolbewerking e.d. De gemaakte kunst is voor de verkoop. Vervolgens kregen wij een routebeschrijving richting Waalhaven waar de volgende activiteit zou plaats vinden: De Onderzeebootloods. In deze loods is op dit moment een expositie van Sarkis te bewonderen. Er stonden witte fietsen met veren klaar. Deze fietsen verbeelden dat je als bezoeker min of meer gewichtloos zwevend de tentoonstelling Ballads kan bekijken. Aan de kade was het heerlijk toeven tot het tijd was op te stappen naar onze laatste bestemming van deze feestelijke dag: eetcafe De Schenkel. Op het terras lazen we elkaars wensen voor onder het genot van een drankje en een heerlijk warm zonnetje. De avond werd afgesloten met een heerlijk etentje.

klik op de foto voor groot formaat

12-8-2012
In een zonovergoten Park onder de Euromast in Rotterdam hebben Lady Jane, Lady Frances, Lady Yvonne Denneboom Tot Sparretak, Lady Johanna en VQ Mary met ega’s genoten van mooie muziek en een picknick tussen duizenden mensen tijdens de Dag van de Romantische Muziek. Tijdens het ronddwalen op de gazons kwamen wij o.a. de chapters van Naaldwijk en Haastrecht tegen. Nieuwsgierigen vroegen ons bij welke organisatie wij als rood/paarse dames behoren. Het blijft leuk om deze vragen met een enthousiast verhaal uit de doeken te doen.
klik op de foto voor groot formaat

3-7-2012
Queen Eleonora,Lady Yvonne Denneboom Tot Sparretak, Lady Swannamay en Lady Cappelli trakteerden ons op een “wrapse bbq”.  De wraps konden rijkelijk belegd worden met vis, vlees, groenten en sauzen. Voor de bbq had onze Queen thuis al behoorlijk wat voorwerk gedaan: 19 bakjes met gemarineerde vis. Natuurlijk ontbraken het vlees, de gezonde groenten, het stokbrood en de sauzen niet.
Op deze seizoensafsluiting ontvingen wij 2 aspirant Ladies: Lady Joëlle en Lady Ria. De door hen meegebrachte bubbels werd in dank door ons genuttigd. Met de aanmelding van deze nieuwe Ladies komt ons chapter aan het begin van ons 5e jaar op 20 leden. Zij zijn van harte welkom.
Tijdens de bbq heeft Queen Eleonora ons bijgepraat over de stand van zaken in de voorbereiding naar de Conventiedag 20-4-2013.
De weergoden waren ons gunstig gezind: pas aan het einde moesten we naar binnen om te schuilen voor een forse regenbui.
Dank aan de Queen en Ladies die het afgelopen seizoen een bijeenkomst hebben georganiseerd. Queen Eleonora had een vooruitziende blik om ons chapter de Talented Ladies te noemen. Ieder van ons heeft haar eigen talent gedeeld met ons. Voor de voorbereiding van de Conventiedag draagt ieder haar steentje bij met haar eigen talent en specialiteit. Met elkaar wordt deze dag
onvergetelijk!
klik op de foto voor groot formaat

5-06-2012
Lady Jane heeft met hulp van haar vaste medespeelster Lady Frances ons de eerste beginselen van het Mahjong spel bijgebracht. Lady Jacqueline heeft ons voortreffelijk voorzien van heerlijke hapjes en drankjes.
Het eerste gedeelte van de middag werd ingeruimd voor een uitgebreid verslag over de vorderingen voor de RHS-dag 2013. Queen Eleonora heeft aangegeven dat de locatie bekend is en dat het contract getekend gaat worden!
Wat betreft het Mahjong spel: het valt nog niet mee om dit spel direct door te hebben. Bij het weg leggen van stenen moet je met een in onze leken oren Chinees klinkende kreten aangeven welke steen is weggelegd. Als je het spel meerdere malen hebt gespeeld zal dit geen geheimtaal meer zijn.
klik op foto voor groot formaat


8-5-2012
Onze gastvrouwen Lady Tulip en Lady Yvonne Denneboom tot Sparretak zorgden ervoor dat wij allen de gelegenheid kregen om wederom onder leiding van Lady Cappelli en Lady Sisi verder te gaan met het hoeden maken. Speciaal voor onze Queen Eleonora werd een welkom affiche opgehangen na een afwezigheid van 8 weken (voor een rondreis door Australië). Trotse oma Lady Ann trakteerde op geboorteschoentjes ter gelegenheid van de geboorte van haar kleindochter Kaat.
klik op foto voor groot formaat

25-4-2012
De RHS-dag in Heerenveen was een succes. De VQ en 9 Ladies reisden om 07.58 van station Alexander af richting Heerenveen. De andere 4 Ladies reisden per auto. De lol in de trein met zoveel rood/paarse dames is een fenomeen waar Nederland langzaamaan bekend mee begint te raken.
Op station Heerenveen werden alle chapters officieel door de burgemeester en Queen Afrodyn welkom geheten. De al aanwezige chapters zongen de nieuw aangekomen chapters met een warm welkom toe. In optocht door  het centrum van Heerenveen, de politie langs de route had de kleding met rode accessoires aangepast, ging het naar het Abe Lenstrastadion.
De Talented Ladies bekeken deze dag geheel met andere ogen: tenslotte gaan wij volgend jaar op zaterdag 20 april 2013 een programma neerzetten voor onze Chaptergasten uit heel Nederland! Het programma met de cabaretdames Licht Belegen was hilarisch en op veel momenten zeer herkenbaar. Na het smartlappenkoor was het de beurt aan de Talented Ladies om op het podium te komen voor de officiële vlagoverdracht. Vice Queen Mary ontving de vlag van Queen Afrodyn. De Talented Ladies ontvouwden vervolgens de letters Capelle aan den IJssel tussen twee letters K.
De 1e letter K is kunstzinnig en de laatste letter K is Kitsch. Het thema voor de volgende conventie is Kunst of Kitsch.
Na de speech van Vice Queen Mary, waar Queen Afrodyn en haar koninklijk gevolg van harte werden bedankt voor de fantastische dag, werd door de Talented Ladies ons aangepaste clublied ingezet. De zaal zong van harte het refrein mee. De dag in Heerenveen werd besloten met een etentje in eetcafé De Buurman waarna de terugreis werd aanvaard in de intercity naar Rotterdam Alexander. In tegenstelling tot de heenreis hadden wij nu de beschikking over een nagenoeg lege coupé. Deze dag was er weer een met een goudenrandje waar wij nog lang met plezier aan zullen terugdenken.
klik op de foto voor groot formaat

3-4-2012
Onze professionele hoedenmaaksters Lady Cappelli en Lady Sisi hebben de Talented Ladies geholpen om nagenoeg gelijke hoeden te maken voor de conventie van 2013. Dit alles in het kader dat wij als organiserend Chapter herkenbaar zijn! Omdat wij volgend jaar in april ons 5-jarig bestaan vieren, dragen de Talented Ladies paarse hoeden met rode accenten.
klik op de foto voor groot formaat

6-3-2012
Lady Alexia en Lady Ann hebben er voor gezorgd dat de Talented Ladies aan de slag konden met materialen om Banieren te maken voor de RHS-conventie in Heerenveen. De voorbereidingen voor 2013 zijn  in volle gang gezet. Vanaf maart 2012 zullen onze maandelijkse bijeenkomsten in ons clubhuis voor een groot gedeelte in het teken staan van diverse creatieve activiteiten!
Voor, tijdens en na de creatieve acties bespreken we met elkaar de ideeën en mogelijkheden voor de RHS-dag d.d. 20-4-2013.
klik op de foto voor groot formaat

7-2-2012
Onze verjaardagen hebben wij op de geboortedatum van onze Queen gevierd. Niet alleen Queen Eleonora was jarig maar de Vice en de Ladies ook! Lady Ann en Lady Sunshine zorgden voor cadeautjes (iedereen ontving een fles rode of witte wijn met het etiket van onze Queen in koninklijke pose).  Queen Eleonora werd letterlijk opgegeten middels haar beeltenis op eenhaps tompoucen.  De zeer getalenteerde Lady Ann heeft ons met veel verve enthousiast gemaakt voor doldwaze spelletjes: een waslijn vol met foto’s en namen die als een memoryspel gekoppeld moesten worden. Wel/niet waar met omschrijvingen van items uit lang vervlogen tijden. Raden maar wie de waarheid sprak! Met een stok de dweil onder de stoel van de tegenstandster zien te krijgen. Nooit geweten dat wij zo fanatiek kunnen zijn.
Lady Sunshine heeft voortreffelijk voor de innerlijke mens gezorgd. De heerlijke hapjes en drankjes zijn weer schoon opgegaan.
Na de spellen nam Queen Eleonora de tijd om de voortgang van de voorbereiding voor de RHS-conventie 2013 uit een te zetten. Lady Cappelli liet een voorbeeld hoed zien die wij met elkaar in april van dit seizoen samen gaan maken voor de conventie van 2013.
klik op de foto voor groot formaat

 

17-1-2012
Onder de professionele leiding van Lady Jo-Ann met hulp van Lady Penelope hebben we op deze extra bijeenkomst een zijden sjaal leren verven.
Lady Jo-Ann zorgde voor alle materialen en vakkundig advies! De resultaten werden pas na 24 uur zichtbaar na de sjaal eerst te strijken, te wassen en nogmaals de strijken. Op onze volgende (verjaardags)bijeenkomst zullen alle sjaals geshowd worden. Aan het einde van de middag tijdens, de borrel en de knabbels, liet Lady Jo-Ann ons nog zien hoe je sjaals en parero’s op diverse manieren kunt knopen. Gelukkig kregen we de voorbeelden op een A-4tje mee!
klik op de foto voor groot formaat

3-1-2012
Vice Queen Mary zorgde op de Nieuwjaarsbijeenkomst voor een “slank” etentje: bouillonfondue. De Queen en alle Ladies werden gevraagd om een uurtje eerder naar ons clubhuis te komen voor het feestelijk dekken van de tafel en om de ruimte te versieren met onze rood/paarse accessoires. In een ontspannen sfeer genoten wij van de fondue en bespraken de voortgang van de voorbereiding van de RHS-dag 2013. De Ladies die niet aanwezig konden zijn hebben een heerlijk etentje gemist. Er zijn al stemmen opgegaan om een bouillonfondue nog een keer te organiseren. De avond werd afgesloten op de Nieuwjaars receptie van de gemeente. Traditioneel schudde de Queen en Ladies de hand van onze burgemeester.

Klik op foto voor groot formaat

6-12-2011
Olv onze regelpieten Lady Frances en Lady Victoria hebben Sinterklaas en haar Pieten 12 pakjes met bijbehorende gedichten in ons clubhuis gebracht. Wij werden verrast met de traditionele warme chocolademelk, strooigoed en gevuld speculaas. Een dobbelsteen en het trekken van een lootje bepaalde welk cadeau je van de tafel mocht nemen. Spontaan werden alle voor ons bekende Sinterklaasliedjes uitbundig gezongen tussen het uitpakken van de pakjes door. De opdracht om over elke Talented Lady 2 gedichtregels te schrijven was een succes. Het was weer een feest om met elkaar zoveel plezier te beleven. De Ladies die deze keer niet aanwezig konden zijn hebben heel wat gemist.

klik op de foto voor groot formaat

27-11-2011
De Talented Ladies togen per openbaar vervoer op de vroege zondagochtend richting Den Haag voor de Kerstfair in het Carlton hotel. Diverse mooi opgemaakte tafels met rood/paarse artikelen lachtten de kooplustige Ladies toe. Wij genoten met elkaar van de lunch, de modeshows en de ontspannen sfeer. Het was weer een festijn om zoveel diversiteit in kleding, hoeden en accessoires te zien.
klik op foto voor groot formaat

1-11-2011
Lady Arty Farty en Lady Ditta hebben met medewerking van onze Queen Leonora de laatste bijeenkomst in onze eerste Royal Residence georganiseerd. Lady Ditta heeft ons haar muzikale talenten getoond door een aantal vrolijke stukken met haar dwarsfluit ten gehore te brengen. Vervolgens heeft Lady Arty Farty haar geschiedenis verteld vanaf haar vroege jeugd tot heden. De op de lagere school verplichte handwerkjes (nuttig werk, dus géén borduurwerkjes) gingen van hand tot hand. De verhalen van de overige ladies over hun handwerk lessen op school kwamen spontaan naar boven. Queen Eleonora heeft Lady Arty Farty bedankt voor de jaren dat wij haar ruimte mochten gebruiken voor de Talented Ladies. Symbolisch ontving Lady Arty Farty 2 rode harten die verwarmd kunnen worden.
Daarna werd het tijd voor de hapjes, drankjes in een informeel samen zijn.

klik op foto voor groot formaat

4-10-2011
Lady Johanna en Lady Swannamay hebben de primeur gehad om ons nieuwe clubhuis om te toveren tot een waardig onderkomen voor de Talented Ladies. De paars/rode versieringen voor wanden en tafels werden geïnstalleerd. De hapjes en drankjes klaargezet. Druppelsgewijs stapten we één voor één nieuwsgierig binnen. De ruimte is zo groot dat wij het eerste gedeelte van ons programma aan de gedekte tafel hielden.  Lady Jo-Ann heeft de door haar ontworpen button officieel opgespeld bij Queen Eleonora. De button zal bij iedere buiten activiteit door alle Talented Ladies gedragen worden.
Voor de workshop zeepkettingen maken konden we aan andere lange tafels aanschuiven. Na afloop van de workshop was het tijd voor een praatje onder het genot van een glas wijn of sap en heerlijke hapjes. Lady Arty-Farty had voor de liefhebsters nog een behoorlijk aantal appels uit eigen tuin meegenomen. De volgende bijeenkomst wordt nog éénmaal in ons eerste clubhuis van Lady Arty-Farty gehouden!
klik op foto voor groot formaat

24-9-2011
Queen Eleonora en VQ Mary zijn ingegaan op de uitnodiging om het heuglijke feit te vieren dat Queen Ella en haar Red Bells het 100e chapter van Nederland zijn. In Haarlem scheepten wij met 67 Queens en Vice Queens in op een rondvaartboot. Queen Ella werd  gekroond en toegezongen door de aanwezige Royals. Na het officiële gedeelte konden wij ons tegoed doen aan heerlijke high tea. De weergoden waren ons goed gezind, zodat na afloop het gezelschap uitwaaierde door het centrum van Haarlem en menig terras paars/rood gekleurd werd. De reacties van het publiek was weer leuk om aan te horen.
klik op de foto voor groot formaat

20-9-2011
Lady Sunshine en Lady Sisi hebben ons getracteerd op een echt Surinaams ritueel: Wassi. Zij zorgden voor een schaal met bloemen en welriekende ingrediënten. Met een kalebas besprenkelden wij elkaars handen en armen met het uitspreken van 7 wensen. Het was een ontroerende en integere bijeenkomst waar de geuitte wensen van harte werden aangenomen. Lady Sunshine had voor de heerlijke Saotosoep gezorgd, toevallig de favoriete soep van de VQ!
klik op de foto voor groot formaat

6-9-2011
Onze 3e verjaardag als Talented Ladies is gevierd met een programma in ons clubhuis. Lady Ann, Lady Cappelli en VQ Mary zorgden voor een programma, de bubbels en de hapjes. Met elkaar zorgden wij voor de gezelligheid. In het informele gedeelte heeft onze Queen haar mededelingen gedaan waarna wij  de vakantie verhalen van en met elkaar hebben gedeeld. Daarna heeft Lady Ann als dirigente ons dmv een wandkleed met symbolen de aanwezige Queen en Ladies een muziekstuk helpen opvoeren. Een kakafonie van trommels, fluitjes, pannendeksels en stokken resulteerde uiteindelijk in het, met ondersteuning van een cd, spelen van een bekend muziekstuk.
Als sluitstuk van onze verjaardag hebben wij genoten van een Indisch buffet bij Rasa Sayang.
klik op foto voor groot formaat

14-8-2011
De Dag van de Romantische Muziek is ondanks de overvloedige regenval (tot 2 uur voor aanvang van de muziekuitvoeringen!) doorgegaan. Rond het middaguur brak de zon door en werd het aangenaam koesteren in de warmte van de zonnestralen. Het park liep vol met muziekliefhebbers en groepen vrienden om te chillen. De picknick kleden werden neergevleid, de hapjes en de drankjes rondgedeeld en dat alles onder het genot van luisteren naar klassieke muziek  rond de 8 podia.
Andere chapters, duidelijk herkenbaar aan paarse kledij en rode hoeden, zijn door ons gespot.
Door de drukke agenda’s van onze Ladies waren slechts 4 Ladies in de gelegenheid om dit unieke evenement te bezoeken. Kom volgend jaar ook de sfeer proeven, je zal er geen spijt van krijgen!
Het bestuur van dit festival heeft zich in zijn geheel na 25 jaar organisatie teruggetrokken maar het stokje wordt overgenomen door een andere stichting. Wij kunnen blijven genieten van een festival die door meer dan 25.000 mensen bezocht wordt.
klik op de foto voor groot formaat

5-7-2011
Lady Victoria en Lady Yvonne Denneboom tot Sparretak hadden in de tuin van ons clubhuis een heerlijke bbq voorbereid voor de Ladies die nog niet op vakantie waren. De weergoden waren ons goed gezind. Een zonovergoten terras aan de IJssel waar een diversiteit aan bootjes en boten langs zoefden. De sfeer was ontspannen, onder het genot van het heerlijke vlees , de salades en de diverse drankjes keuvelden wij de namiddag en vroege avond door. Deze bbq was een mooie afsluiting van ons 3e seizoen Talented Ladies. Een traditie is geboren. De afsluitende bbq voor 2012 staat al genoteerd in de agenda.
Klik op de foto voor groot formaat

26-6-2011
Het Midzomerfestival in het Schollebos was voor de Talented Ladies alweer het 3e jaar een aangenaam samenzijn met hapjes en drankjes onder een partytent die door onze mannen werd opgezet. De muziekklanken van podium 2 waren op ons strategisch uitgekozen plekje uitstekend te horen. Jammer dat de meeste Ladies vandaag andere verplichtingen hadden. Zij hebben een stuk gezelligheid gemist. Vrienden en bekenden van de aanwezige Queen Eleonora, VQ Mary, Lady Jane en Lady Sunshine namen terplaatse de uitnodiging om in ons gezelschap wat te versnaperen van harte aan.
Klik op de foto voor groot formaat

21-6-2011
Queen Eleonora heeft voor deze avond alle Ladies uitgenodigd om naar de plannen te luisteren die de stuurgroep eerder maakte voor de RHS-dag 2013. De stukken waren al doorgemaild zodat iedereen vantevoren een beeld kreeg wat er zoal georganiseerd kan worden. Onder het genot van een zelfgemaakte taart in de vorm van een rode hoed met paarse accessoire (met dank aan Nelly) schetste onze Queen een beeld van hoe de RHS-dag in Capelle kan gaan verlopen. Zij vertelde dit zo boeiend, dat we de beelden als het ware geprojecteerd zagen. Alle Ladies kregen en krijgen de mogelijkheid om ideeën aan te dragen. Aan het eind van de avond zijn er al groepjes gevormd om bepaalde taken te gaan uitvoeren. De Talented Ladies zijn er klaar voor!
Klik op de foto voor groot formaat

 7-6-2011
Tijdens onze reguliere bijeenkomst in ons clubhuis hebben wij een nieuwe Lady verwelkomd. Lady Penelope heeft enthousiast Lady Ditta bij de Talented Ladies geïntroduceerd. Bij de koffie, thee en heerlijke vlaaien ter ere van de verjaardag van Lady Cappelli gaven onze Queen Eleonora en een aantal Ladies een impressie over het doen en laten van deze heerlijke desorganisatie van de Red Hat Society!
Lady Alexia heeft ons verwend met diverse versnaperingen.

29-4-2011
Het heeft Hare Majesteit de Koningin behaagd onze Queen Eleonora te benoemen als Lid in de Orde van Oranje Nassau. Na maanden van geheimzinnigheid en totale geheimhouding is onze Queen Eleonora meegenomen naar het Gemeentehuis waar familie, vrienden en de Talented Ladies haar opwachtte. In de toespraak van onze burgemeester werd uitgebreid stil gestaan bij alle activiteiten die onze Queen op cultureel gebied voor de Capellenaren betekent. Als voorzitter van de Cultuurpromenade stuurt zij niet alleen enthousiast vrijwilligers aan maar is zelf ook daadwerkelijk actief in de uitvoering van diverse projecten. Na afloop van de officiële bijeenkomst werd onze Queen door een ere haag van haar hofhouding begeleidt naar restaurant in den Boekenkast voor een lunch waar ook het bestuur van de Cultuurpromenade en haar familie aanwezig waren. Klik op de foto voor groot formaat

21-4-2011
Wat een leuke, gezellige en stralende dag hebben we met elkaar gehad in het mooie Zwolle.

‘s-Morgens 6.30 uur (voor mij héééél vroeg) opgestaan, gegeten en mij in het paars rood gestoken. Mijn rode hoed op want……moeders ging op stap.
En dat is het ook echt geworden. Het gevoel gehad te hebben om met 11 vriendinnen op stap te gaan is toch wel uniek. Het maakt niet uit met wie je zit of loopt er wordt altijd gelachen.
We hebben In het zonovergoten Zwolle heerlijk gewandeld en natuurlijk weer wat hebbedingetjes gekocht.
 
Het programma hebben we nauwkeurig bekeken want wat moeten wij overnemen of juist vergeten in 2013 ?
Dat we de Talend Ladies uit Capelle waren hebben we geweten want door ons enthousiasme werd zelfs het programma in het theater even onderbroken.
En wat dachten jullie van onze Lady Cappelli. Hebben we talent in onze chapter of hebben we talent?
Lady Cappelli die toch maar mooi genomineerd werd voor een van haar creaties. Ja, dat ze dan daarna gaan loten dat was jammer anders had ze vast met een prijs naar huisgegaan.
 
En dan alle aandacht die we weer hebben gehad in de trein.(en overal buiten) Het blijft leuk.
Dat de conducteur of was het dit keer een conductrice weer héééél apart was heeft weer voor veel hilariteit gezorgd.
Lieve ladies ik ben na zo’n dag weer vol energie en ik hoop dat jullie dat ook hebben.
Geniet nog  lang na  van het warme gevoel van de leuke dag.
Klik op de foto voor groot formaat
5-4-2011
Lady Jacqueline en Lady Johanna hebben in ons clubhuis een lach yoga aangeboden. Onder de aanstekelijke lach van lachcoach Sanne van Zoest (www.alleslach.nl) hebben wij op diverse manieren mogen ervaren wat lachen met je lijf en geest doet. Alleen het elkaar aankijken bezorgde je al de slappe lach die maar niet wilde ophouden!

Klik op de foto voor groot formaat

15-3-2011
Queen Eleonora, VQ Mary en Lady Cappelli organiseerde voor Lady Tulip (die 50 jaar is geworden) en voor de Ladies Jane en Jo-Ann (die binnenkort 65 jaar worden) een Surpriseparty.
Lady Capelli heeft voor deze 3 ladies prachtige barbietaarten gecreëerd, stoffen kettingen voor de net 50+-ers (VQ Mary werd als verrassing ook nog even als volwaardig lid geïnstalleerd) en 2 prachtige stoffen broches voor onze 65+-ers.

Lady Tulip moest over een roze/rodelijn 7 vragen over de Talented Ladies beantwoorden. Bij goede antwoorden naderde zij onze Queen met 7 mijls stappen! De Queen en haar gevolg van adellijke dames hebben Lady Tulip vervolgens als volwaardig rode hoed dragend lid opgenomen in de gelederen.

Onze totaal overrompelde bijna 65+ Ladies moesten vervolgens ouderwetse spelletjes ondergaan onder het mom dat ze daar nu weer tijd voor krijgen?!:
snoephappen in een teil met water, koekhappen vanaf een stok die door 2 Ladies steeds hoger werd gehouden en tot slot een alternatieve vorm van ezeltje prik je: Pierce Brosnan een stropdas op prikken. Beide Ladies konden zijn juiste plek voor het opprikken van de stropdas niet vinden en prikte die arme Pierce in zijn hoofd en oren! Tot slot ontvingen zij symbolisch een geranium.
Onze Queen zorgde voor de paarse bubbels en andere (alcoholische) drankjes en VQ Mary voor de hapjes.

Klik op de foto voor groot formaat

 1-3-2011
Lady Cappelli en Lady Jo-Ann organiseerde een workshop bij de Capelse beeldhouwer Frans van Straaten. Na een boeiende vertelling over zijn werk werd in een filmpje de tot standkoming van Stierenkracht getoond. Stierenkracht is geplaatst op een rotonde in Capelle aan den IJssel.
Na een korte pauze werden de Ladies aan elkaar gekoppeld d.m.v. een sticker op de rug met de helft van een gezegde. De opdracht luidde om samen een gedicht te maken bij het beeld Freedom van Frans van Straaten. Iedereen ontving een op Japanse wijze gebonden boekje. Het gedicht wordt in dit boekje naast het beeld toegevoegd. Vervolgens kregen wij de opdracht om aan de hand van een gedicht van Ted van Lieshout een tekening te maken.
Ook deze middag bleek maar weer dat er een diversiteit aan talenten aanwezig is bij de Talented Ladies!


1-2-2011
Lady Frances en Lady Penelope stuurde ons de volgende uitnodiging:
Bijgaand vinden jullie onze welgemeend boeiende uitnodiging en wij vertrouwen  hiermee een tipje van een werkelijk beeldige Oosterse sluier te hebben gelicht.
Alle Ladies kraakten hun hersens om deze cryptische puzzel op te lossen.
Uiteindelijk kwamen we uit in het Wereldmuseum te Rotterdam waar wij door een enthousiaste gids vakkundig werden rondgeleid in de diversiteit van het Boedhisme. Vervolgens togen wij per tram naar het cosmopolitische restaurant de Bazar waar wij heerlijke mierzoete hapjes bij een glas thee of kop koffie geserveerd kregen.

Een willekeurige reactie :
Het was werkelijk  WWBB.
Werelds Warm en Bijzonder “Bazaar”.
Bedankt ladies i.h.b. lady Frances en Lady Penelope.
Jammer dat je er niet bij kon zijn  Lady Penelope beterschap en tot de volgende verrassing.
Iets met Har[d]t tegen Har[t}d. of omgekeerd heb ik vernomen .

 

11-1-2011
Lady Yvonne Denneboom tot Sparretak organiseerde een schilderworkshop bij de Capelse kunstenaar Kees de Jong. Onder zijn leiding hebben we de basis gelegd voor een kunstcarrière.